Lingid: Pealehele | Kontakt | Laulupidu |

Kallis laulurahvas!

Lõpuks on tänu Marioni abile saanud üles meie tegemisi kajastav lehekülg, mille nüüd ja edaspidi (välja arvatud muidugi lõuna 12.00-13.00, puhkepäevad ja riigipühad) leiate aadressilt:

http://segakoor.blogspot.com/

See saab olema koht info- ja mõttevahetuseks, kus iga viimane kui üks asjaga seotud tegelane, saab vabalt, kuid muidugi sündsuse piirides, omi ja teistega jagamisväärt või enesele üleliigseid ja mittetarvilikke mõtteid jagada. Edaspidi ka kõik ametlikud teadanded sealt, sest ei ole ju mugav, iga natukese aja tagant, käia aiavärava juures meilipostkasti piilumas. Seda iseäranis talvel libedaga ja muidu halva ilma või tervisega.

Asi on alles alguses ja veel pooltühi, kuid kindlasti lisandub kõigi kaasabil sinna juba varsti nii mõndagi huvitavat. Märkasin ehmatusega, et suvevaheaeg varsti käes aga pildigaleriis pole veel ainsatki pilti. Hiiumaa laagris annab ehk asja parandada.

Pidage siis meeles edaspidi meeles kaks alljärgnevat asja:

Kasutajanimi: segakoor@hotmail.com

ja

Parool: Saadetud Teie meilile


On lihtsam, ei pea häkkkima hakkkama.

Homme kohtume! Seniks parimat!

Nosser

ALGUS

Kuigi esimene teade neljahäälsest koorilaulust eestlaste hulgas pärineb juba 1818. aastast, tekkis mõte laulupeole minna, peaasjalikult Emmastes ja Väinameres kokkujuhtunud sõprade hulgas, ei rohkem ega vähem kui aastapäevad tagasi.

Oli kevadine laupäevaõhtu Nõmmel. Laupäev nagu laupäev ikka, ainult et pronkssõdur oli kadunud ja Tallinna rünnati! Pealinnas oli kehtestatud "kuiv seadus", mis tõsi küll, meie koosviibimisele oma pitserit ei vajutanud, sest kohale oli sõitnud nii mõnigi kaugenurgamees ja sel tähelepanuväärsel õhtul sündiski mõte laulukoor asutada ning laulupeol ära käia. Kuna tegemist oli siiski väga edumeelsete inimestega, otsustati laulukoori kutsuda ka neidusid ja naisterahvaid. Siit siis segakoor ja ei läinud enam aastatki kui esimesse lauluproovi koguneti! Eestlane on laulurahvas, kuid sellest hoolimata oli meie laulukoor kõlalt esialgu pigem metsarahva kui laulurahva moodi. Metsarahva all pean silmas just linnuriiki ja mitte just selle kõige kaunikõlalisemaid esindajaid nagu ööbik või nii.... Mõni tõsine, vahel laiendatud, vahel kitsendatud laulukoori juhatuse koosolek Hiiu õlletoas ja asi paranes. Koor sai nime - EÜE Väinamere Segakoor ning lisaks mitmeid kaunihäälseid lauljaid. Ka täiesti tasakaalus eelarve ehk nagu koori rahandusminister tavatseb öelda - niipalju läheb, kuipalju kulub! Edasi juba teate.

Nosser

Tere hea laulja,

Kohtume reedel 25.04.08 kell 19.00 Nõmme Muusikakoolis viimases reaproovis, et tutvuda Ripsi ja Lattikase laulupeo uudisloominguga. Ühtlasi soovime teada ka Teie otsusest Hiiumaa laagrist osavõtu kohta. Ole kohal.

Parimat,
Indrek Vijard.